traren

Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa » Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular
Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Derneği kimdir?

Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Derneği (UBAD), hem ulusal hem de uluslararası akademik iş birliklerinin sağlanabilmesi, dünya genelinde yaşanan çeşitli durumlara karşı ortak bir duruş sağlanabilmesi ve milli politikaların üretilebilmesine katkı sağlanabilmesi amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla günümüze kadar dönemlik istişare toplantıları, bilim sempozyumları, çevrimiçi toplantılar ve uluslararası yardım faaliyetleri sürdürülmektedir.

Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Derneği ne zaman ve kimler tarafından kuruldu?

1980’li yıllarda bir grup akademisyenin bir araya gelmesi ile temelleri atılan topluluk; her yıl periyodik çalışmalar ve akademik gelişim seminerleri gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiştir. 2015 yılında Türkiye geneli geniş bir katılımla Ankara merkezli bir sivil toplum kuruluşu olarak Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Derneği (UBAD) ismiyle kurulmuştur.

Derneği’n amacı nedir?

UBAD Derneği; ilmi ve sosyal alanlar başta olmak üzere toplumun, tarihi, kültürel, milli ve manevi değerlerinin gelişimine katkıda bulunmak, her alanda eğitim ve araştırmaya destek vermek, bilim ve kültür önderliğinde ülkemize ve halkımıza maddi ve manevi katkıda bulunmak ve faaliyetlerde bulunmak, eğitim ve öğretim alanında yasalara uygun olarak gerekli gördüğü hizmetleri ve faaliyetleri yapmak, orta öğretim ve üniversite öğrencilerini akademisyenlik ile ilgili doğru şekilde bilgilendirmek ve akademisyenliğe yönlendirmek, bilimsel yayınlar, seminerler, konferans ve çalıştaylar yapmak, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında süreli ve süresiz yayınlar yapmak, raporlar yayınlamak ve ayrıca ülkemizin ihtiyaç duyduğu maddi ve manevi faaliyetlere de destek olmak amacıyla kurulmuştur.

Derneği’nin merkezi nerededir?

Derneğin genel merkezi Ankara’dadır. Dernek faaliyetlerini Eti Mah. Strazburg Cad. No:18/13 Çankaya/ANKARA adresindeki büroda sürdürmektedir.

Derneği’n taşra teşkilatı var mıdır?

Derneğin taşrada herhangi bir teşkilatı veya şubesi yoktur. Taşrada görev yapan üyeler ildeki temsilciler vasıtası ile dernekle irtibat kurmaktadırlar.

Derneğin yönetim ve organizasyonu nasıldır?

Dernek 7 yönetim kurulu üyesi tarafından yönetilir. Yönetim kurulu 2 yılda bir yapılan genel kurul tarafından seçilir. 2 asil yönetim kurulu üyesi yanında 8 yedek yönetim kurulu üyesi, 3 asil ve 3 yedek denetim kurulu üyeleri, 3 asil ve 3 yedek danışman kurulu üyeleri bulunmaktadır.

Dernek Tüzüğü’ne nasıl ulaşılabilir?

Dernek Tüzüğüne https://ubad.com.tr/dernek-tuzugu/ linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Derneği’n çalışmalarına nasıl katılabilirim?

> Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Derneğimize üye olup projelerimizden haberdar olabilirsiniz.
> Dernek gönüllüsü olup projelerin uygulanmasına destek verebilirsiniz.

Derneği’n gönüllüsü olabilir miyim?

Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Derneği gönüllüsü olmak için İletişim bölümünden veya “ubadsekreterya@gmail.com” adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Derneğinize nasıl bağış yapabilirim?

Eğer siz de derneğimize destek vermek istiyorsanız aşağıdaki banka hesabımıza EFT/Havale yolu ile ya da kredi kartı ile bağışta bulunabilirsiniz. Derneğimizin banka hesap bilgileri için tıklayınız

Ayni yardımlarınız ya da kurumsal destekleriniz için lütfen ubadsekreterya@gmail.com adresi ile iletişime geçiniz.

Derneği’n faaliyetlerinden haberdar olmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

Derneğimizin faaliyetlerini https://ubad.com.tr/ sitesinden veya sosyal medya hesaplarımızdan (facebook, instagram, youtube, twitter) takip ederek bilgi alabilirsiniz.

Dernek ile nasıl iletişime geçebilirim?

İletişim bölümünden veya “ubadsekreterya@gmail.com” adresine bir e-posta göndererek bize ulaşabilirsiniz.

Derneği’n telefon numaraları nelerdir?

Çağrı Merkezi numaramız 0000 000 00 00‘dir. Ayrıca “ubadsekreterya@gmail.com” adresine bir e-posta göndererek bize ulaşabilirsiniz.

Derneğe kimler üye olabilir?

Yüksek Lisans, Doktora okuyan veya mezun olmuş olan öğrenciler ve üniversitelerde çalışan tüm akademisyenler derneğe üye olabilirler.

Derneğinize yabancı uyruklular üye olabilir mi?

Yabancı uyrukluların üyeliği, Dernekler Kanunu uyarınca, Türkiye’de ikâmet haklarının bulunmasına bağlıdır.

Dernek üyelik işlemleri ne kadar sürede sonuçlanır?

Üyelik için yapılan başvurular, en geç 30 gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanıp, sonucu başvuru sahibine yazı, e-posta ile duyurulmak zorundadır. Başvurusu kabul edilen üye, üyeliğe giriş aidatını dernek hesabına yatırdıktan sonra internet üzerinden Dernekler Dairesi Başkanlığına bildirilir ve üye kaydı gerçekleşir.

Dernek faaliyetlerine katılmak için Dernek Üyesi olmak zorunlu mudur?

Dernek faaliyetlerine katılmak için Dernek Üyesi olmak zorunlu değildir. Fakat bazı istisnalar dışında tüm Dernek faaliyetleri, Dernek Üyelerine mahsus ayrıcalıklar içerir. Örneğin kontenjan sınırı bulunan etkinliklerde Dernek Üyelerine bu sınır uygulanmaz. Ayrıca faaliyetlerin belirlenme, tasarlanma ve uygulanma aşamalarına yalnızca Dernek Üyeleri katılabilir.

Dernek üye aidatı ne kadardır?

Üyelik Giriş Bedeli TL’dir. Yıllık Aidat Bedeli TL’dir.

Dernek üyeliğinden nasıl ayrılabilirim?

Herhangi bir gerekçe göstermenize gerek kalmadan dernek üyeliğinden ayrılabilirsiniz. Bunun için ayrılma dilekçenizi dernek genel merkezine ulaştırmanız gerekmektedir.

Dernek Üyeliği sonlandırıldıktan sonra geri dönmek mümkün müdür?

Dernek Üyeliği, üyenin kendi talebiyle sonlandırıldıysa üyelik işlemlerinin tekrar edilmesi gerekmektedir. Bu halde, disiplin cezası veya Yönetim Kurulu ya da Genel Kurul şerhi olmadığı sürece üyeliğe geri dönmenin önünde engel bulunmamaktadır. Ancak her halde üyelik başvurularının Dernek Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmesi esastır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.